Welkom op de website van Arty Farty Life "life is art, and art is life"

Performen in de vrieskou en het aangaan van walging

/ 07-01-2021

Performen in de vrieskou en het aangaan van walging

Aankomende zaterdag neem ik deel aan het online performance event Be-Coming Tree. Er doen performers mee uit 17 landen wereldwijd. Een deel van de ticketopbrengst van dit live stream performance event, komt ten goede aan het planten van bomen in regenwouden via de organisatie TreeSisters. Je bepaalt zelf wat je voor je ticket betaalt. Ik steun dit project heel graag door middel van een nieuw performance werk, die je dus live mee kunt kijken.

Lees meer

Ondersteun kunstenaars eenvoudig met een Duitje

Huishouden / 13-10-2020

Ondersteun kunstenaars eenvoudig met een Duitje

We hebben de laatste tijd allemaal in het nieuws kunnen horen, dat de culturele sector bijzonder hard geraakt is door de coronacrisis. Het sluiten van concertzalen, theaters en het wegvallen van opdrachten, betekent voor heel veel creatieven het wegvallen van hun complete inkomen. Temeer omdat veel creatieve beroepen niet in aanmerking komen voor diverse covid-19 ondersteuningsplannen. Gelukkig worden er initiatieven opgericht om deze mensen bij te staan. Zoals Duitje, een initiatief van gitarist en programmeur Thomas Biesmeijer. Hiermee doneer je mega eenvoudig een klein bedrag aan jouw favoriete artiest.

Lees meer

Geroosterde knolselderij met zoete chilidressing

Vegan recepten / 28-09-2020

Geroosterde knolselderij met zoete chilidressing

Vorige week was ik jarig en kreeg ik het fantastische kookboek Flavour van Yotam Ottolenghi. Een boek voor vegan en vegetarische prachtrecepten. Ik raakte er zo door geinspireerd dat ik mezelf het afgelopen weekend opsloot in mijn keuken, om net als Ottolenghi in de wereld van grillen, roken, blaren, roken, inleggen te duiken. Een parel uit dit boek is toch wel deze met geroosterde knolselderij. Zet je schrap:

Lees meer

Vegan broodsoep

Vegan recepten / 26-09-2020

Vegan broodsoep

Vanavond was het kliekjesdag. Broodjes die over waren van de Airbnb, loof van een knolselderij waar ik morgen een mooi gerecht mee ga maken... Binnen een handomdraai maak je er deze mega lekkere soep van. Vegan, eenvoudig, en onwijs gezond ;)

Lees meer

vegan pannenkoeken

Vegan recepten / 01-07-2020

vegan pannenkoeken

Als de dagen tijdens deze eindeloze coronacation teveel op elkaar beginnen te lijken, moet je af en toe een feestje maken van eenvoudige dingen, zoals van het ontbijt. En omdat mijn lieflief van 1 dit nachtdier van een kunstenaar tegenwoordig steevast om 06:30 wakker maakt (fuck ik, wel laat naar bed blijven gaan, gewoon meer concealer smeren tegen de wallen), had ik toch alle tijd... XD

Lees meer

Thee geplukt uit eigen stad of tuin

Kooktechnieken / 12-05-2020

Thee geplukt uit eigen stad of tuin

In mijn vorige blog had ik het er over, dat ik aan het kijken ben hoe ik sommige niet-zo-fairtrade producten uit mijn keukenkastje kan vervangen door lokale producten. Eén van die dingen is thee. Want waarom niet: naast gemberthee, een schijf citroen toevoegen of muntthee, kan je ook heel makkelijk thee maken met kruiden die je zelfs in de stad kunt plukken of -als je zo gezegend bent- kunt laten groeien op het balkon of in de tuin. Namelijk deze:

Lees meer
‹ Vorige

artyfartylife

Hi daar! Ik ben Jessica, een oer-Rotterdamse kunstenaar die onderzoekt hoe je van je leven een duurzaam LevensKunstwerk kunt maken