Welkom op de website van Arty Farty Life "life is art, and art is life"

Hanoi vegan food - bananenkoffie en kokoskoffie

Uitgaan en Reizen / 24-03-2018

Hanoi vegan food - bananenkoffie en kokoskoffie

Week 5 voor Lonneke's reis. Ze zit nu in Hanoi, op zoek naar de beste lokale vega(n) food. Ik laat jullie eerst de cultuur proeven in Lonneke's reisverhaal, en dan deel ik met jullie het recept voor de lokale bananenkoffie en kokoskoffie:

Lees meer

Wat ik als vegan eet op een dag

Vegan recepten / 22-03-2018

Wat ik als vegan eet op een dag

Op 1 april aanstaande start de landelijke Vegan Challenge weer. Drie jaar geleden zorgde het deelnemen aan die challenge ervoor dat ik voor het eerst in de praktijk ging ‘oefenen’ en uitvogelen hoe een leven met een vegan dieet er uit zou kunnen zien. Ik weet nog dat ik destijds dacht dat dat heel lastig en duur zou zijn. Maar dat bleek allemaal wel mee te vallen. Ter inspiratie: dit is wat deze dame van 1,72 m & 56 kilo eet op een gemiddelde dag:

Lees meer

DIY fruitleer snoepjes

Vegan recepten / 19-03-2018

DIY fruitleer snoepjes

Omdat ik aankomende week dan echt afscheid ga nemen van de kinderen uit mijn kunstklassen, zodat ik me helemaal op mijn blog en kunst kan gaan richten, zwierf ik vervuld van weemoed het internet af op zoek naar leuke ideeën voor een traktatie. Dit idee is het uiteindelijk niet geworden, maar ik vond het intrigerend genoeg om het alsnog eens thuis te maken: om zelf ‘fruitleather’ ofwel ‘fruitleer’ snoepjes maken. Het is zeg maar de gezonde versie van ‘zure matten’ snoep. En zo maak je het...

Lees meer

Vegan bananenbrood easy peasy recept

Vegan recepten / 13-03-2018

Vegan bananenbrood easy peasy recept

Hoe komt het dat ik er nooit eerder aan heb gedacht om een bananenbrood te bakken voor de blog? Misschien omdat het intussen haast een cliché is geworden voor mijn generatie om bananenbrood te eten (lees: wij vervelende hipsters en milieuknuffelaars). Maar clichés ontstaan nooit zonder reden. Dus, besloot ik een poging te wagen. En het resultaat was prettig (en trouwens: hij is echt super makkelijk te maken). Aldus: mijn recept voor bananenbrood...

Lees meer

Vegan survival foods voor je trip naar Thailand

Uitgaan en Reizen / 09-03-2018

Vegan survival foods voor je trip naar Thailand

Time flies when you’re having fun! Lonneke zit nu alweer een maand in Thailand en ik zie de ene na de andere jaloersmakende foto van lekker eten en mooie stranden voorbij komen, haha. Maar ze moest ook haar travel survival skills die ze in eerdere reizen heeft opgedaan uit de kast trekken. Want de hitte zorgt intussen voor flink ongemak. Maar ook herinnerde ze zich door haar reis ondertussen weer waar je als vegetariër of veganist in dit land rekening mee moet houden, om gezond en gevarieerd genoeg te kunnen blijven eten. Dit zijn haar zeven gulden regels.

Lees meer

Vegan Marokkaanse linzensoep

arty farty food / 08-03-2018

Vegan Marokkaanse linzensoep

Deze soep is een fijne verwarmende maaltijdsoep voor de donkere dagen. Ik ontdekte hem op een druilerige dag in een Marokkaans eethuis vlak achter mijn huis, op de Zwart Janstraat (Rotterdam). Op het oog is hij zo eenvoudig, maar ik waande me in een sterrenrestaurant bij het proeven van dit soepje! Wat een explosie en gelaagdheid aan smaken! Wauw! De eigenaar van het eethuis was zo vriendelijk om me de ingrediënten te verklappen. En ik laat jullie graag meegenieten ;)

Lees meer

Waarom deze sporthater is gaan sporten

Hartenkreten / 05-03-2018

Waarom deze sporthater is gaan sporten

De wonderen zijn de wereld nog niet uit... want nee, lieve lezers; zelfs ik - s'werelds meest hardvochtige sport hater- is aan het joggen en sporten geslagen. Wie had dat ooit gedacht? Maar onlangs pikte ik het boekje “Vitaal en gezond 100 worden” op in de blieb. En toen gebeurde het: dit boekje vat de uitkomsten van een tal aan medische studies samen. En de hoofdconclusie is: als je lang wilt leven, gezond en enigszins charmant oud wilt worden, kan je groenten en fruit eten tot je een ons weegt (en dat is ook zeker aan te raden), maar véél belangrijker is het om genoeg te sporten... and look at me go now ;)

Lees meer

Gastblog Lonneke 3 - Vegan food in Thailand

Uitgaan en Reizen / 02-03-2018

Gastblog Lonneke 3 - Vegan food in Thailand

Lonneke zit alweer drie weken in Thailand voor haar food research reis. Ze is inmiddels van Bangkok doorgereisd naar het eiland Ko Pha Ngan (ten zuiden van Bangkok). Een postcard-paradijs met witte stranden en blauwe zeeën, als ik de foto's zo zie (jaloers! Haha). 

Lees meer
‹ Vorige

profielfoto

Hi daar! Ik ben Jessica, een oer-Rotterdamse kunstenaar die onderzoekt hoe je van je leven een duurzaam LevensKunstwerk kunt maken